Træsko

Lidt om træsko

Træsko er i dagens Danmark et begreb der bruges om en sko, der udseende mæssigt ligner, de gamle klassiske træsko. Nu om dage findes træsko både med træ bunder og med flexible gummibunde.

Gummi træskoen er det mest valgte

Træ træskoene er dog ikke de mest brugte, nu til dags, det er derimod gummi træskoene, altså dem med de flexible gummi bunde. Sanita er et kendt træsko mærke, der både laver træ og gummi bunde, men der foruden laver de også “træsko” helt i pvc, der tåler daglig vand. Disse bruges meget indenfor plejesektoren, da de har ekstra skridhæmmende såler, samt de tåler vand og bruges,hvor patienter vaskes, samt de er nemme, at rengøre og desinficerer.

Træsko fåes med hælkappe, eller uden, hvad der er bedst, er en smagssag, selvfølgelig sidder den med hælkappen bedre fast på foden. og risikoen for at træde bagud af skoen er væk.

Træsko i mange farver

De traditionelle farver er sorte eller hvide, men nu om dage findes også et utal af farver i skind, som træskoene er lavet af. Foruden almindelige blank poleret skind, fåes også mat skind, nubuck, og lak skind. Ens farver eller blomster, prikker og mange andre mønstre kan fåes.

Gummitræskoene fåes også i mange farver. Efterhånden er træsko også blevet et mode fænomen, så derfor de mange forskellige designs. Der er også modeller  fra Sanita med ekstra vidde ved tæerne og vristen, disse fåes dog kun i sorte eller hvide. samt modeller fra Green Comfort med en ekstra blød indersål, disse fåes også kun i sorte eller hvide. De fleste modeller fåes i str.35-48.