Lidt om træsko

Træsko er i dagens Danmark et begreb der bruges om en sko, der udseendemæssigt ligner, de gamle klassiske træsko. Nu om dage findes træsko både med træ bunde og med fleksible gummibunde.

Gummi træskoen er det mest valgte

Træ træskoene er dog ikke de mest brugte, nu til dags, det er derimod dem i gummi. Altså dem med de fleksible gummi bunde. Sanita er et kendt træsko mærke, der både laver træ og gummi bunde. Men der foruden laver de også “træsko” helt i pvc, der tåler vand. Disse bruges meget indenfor plejesektoren. Fordi de har ekstra skrid hæmmende såler, samt at de tåler vand og kan bruges, hvor patienter vaskes. Samt de er nemme, at rengøre og desinficerer. De fås med hælkappe, eller uden, hvad der er bedst, er en smagssag. Den med hælkappen sidder bedre fast på foden. Og risikoen for at træde bagud af skoen er væk.

De fås i mange farver

De traditionelle farver er sorte eller hvide, men nu om dage findes også et utal af farver i skind, som træskoene er lavet af. Foruden almindelige blank poleret skind, fås også mat skind, nubuck, og lak skind. Ens farver eller blomster, prikker og mange andre mønstre kan fås.

Gummitræskoene fås også i mange farver. Efterhånden er træsko også blevet et mode fænomen, så derfor de mange forskellige designs. Der er også modeller  fra Sanita med ekstra vidde ved tæerne og vristen, disse fås dog kun i sorte eller hvide. samt modeller fra Green Comfort med en ekstra blød inder sål, disse fås også kun i sorte eller hvide. De fleste modeller fås i str.35-48.

//
Go to Top